on | off

Kroonika

MEIE DIMA VÕITIS BOCUSE d`Ori EESTI EELVOORU  15.01.2010


http://www.epl.ee/artikkel/486301
http://uudised.err.ee/index.php?06191244

14.jaanuaril KUMU-s toimunud kokkade Olümpiana tuntud Bocuse d`Ori Eesti eelvooru võitis restoran-õlletehase Beer House ja restorani Korsaar peakokk Dmitri Rooz. Parima abikoka tiitli pälvis restorani Korsaar kokk Aleksandr Ratchek

Võistlusülesandeks oli valmistada 5 tunni jooksul hiidlestast ning vasikalihast ja subproduktidest kalaroog ja liharoog, koos sobivate lisanditega.

Beer House perele oli juba mõnda aega selge, et Dima võidab. Hästi läbimõeldud retseptid, suurepärane maitsete kooslus ja menüü seitsmekordne läbiproovimine, ennustasid triumfi. Pealegi leidus kõigis roogades maitseaineid, mida Dima peab olulisteks: fantaasiat, hoolt ja armastust.
Sellest hoolimata jätkus võistluspinget ja pöidlahoidmist kuni tulemuste teatamise viimase minutini.
Suur oli beerhouselaste ja Dima fännide rõõm kui selgus, et ka parima abikoka diplom tuli meie majja. Selle sai Dima abi, restorani Korsaar noor kokk Aleksandr Ratchek

Dmitri Roozi valmistatud võiduroad

Parim kalaroog: Sterlingi lumivalge hiidlest

 Madalal temperatuuril küpsetatud Sterlingi valge hiidlest, shampanjakastme
ja krõbedate krutoonidega.
Tilliga glaseeritud kammkarp Beluuga kaaviariga
Porgandi-vanilliraviooli, tshillisiirupiga maitsestatud astelpajuga
Aedviljabukett

Parim liharoog: Shveitsi vasikahõrgutis

Võis praetud austerservikutega täidetud, vasikarammuleeme-tüümiani kastme glaseeringus vasikaliha-ballotine
Krõbeda leivapuruga paneeritud vasikapeaconfiti kook verikäkikreemi ja praetud
vasika harknäärmepalliga
Küüslaugumaitselise küpsekartulipüreega täidetud tüümiani-cannellone muskaadi-kõrvitsa vaibal, musta oliivi puruga
Võis mooritud rohelise õuna ja suitsuploomi-maius

Heia-heia hopp, Dima Rooz on parim kokk!
Dima Rooz läheb juunikuus esindama Eesti Vabariiki Bocuse d`Ori Euroopa eelvooru Genfis. Ta on vaieldamatult tippkokk, köögitaidur, kelle oskused on aja ja kogemustega muutunud kuldseiks. Olümpiamängude tipud tõusevad sangariteks tänu oma andele ja võimetele, aga ka tänu taustajõududele ning suurele hulgale inimestele kes neile kogu hingest kaasa elavad, oma mõtteis toetavad. Seda fenomeni võis talvisel neljapäeval tunda KUMU`s igaüks, kes Dima fänniklubi kannusutus-vaimustushüüdeist ja juubeldamisest osa said. We are the champions, my friend!