on | off

Kroonika

KORSAARI PEAKOKK RUSTAM TSHIKOLOVETS VÕITIS KONKURSIL   11.11.2009

KORSAARI PEAKOKK PÄLVIS EESTI KOKKADE MEISTRIVÕISTLUSTEL II KOHA

5. novemril toimusid Toidumessi raames 15. korda Eesti kokkade meistrivõistlused “Aasta kokk 2009”. Tasavägises võitluses lükkas rikkis konverterahi restorani Korsaar peakoka Rustam Tshikolovets kindlat esikohalt II –le kohale

Võistlusel osales 8 Eesti tippkokka:: Aleksei Popov (Silk Sushi Bar), Dmitri Haljukov (Ammende Villa), Juhan Heinsalu (Restoran Aed), Koit Uustalu- III koht (Restoran Nero) Martin Meikas- I koht (Pädaste Mõis) Meelis Jääger (Vertigo) Rustam Tshikolovets ( Restoran Korsaar), Üllar Randmäe (Restoran Monaco).
Köögimeistrite ülesandeks oli 4,5 tunni jooksul valmistada etteantud toorainetest ja mõnest vabalt valitud toiduainetest kolmekäiguline õhtusöök Kõigi osaliste valmistatud road said väga erinevad ja erilised nii välimuse kompositsiooni kui ka maitse poolest.



Rustami kokakunsti taiesed
Musikaalne eelroog – kammkarbitrio


Kohustuslikud toorained : kammkarbid, siiamari

Toore kammkarbi mousse
Rosmariinivõis praetud kammkarp
Lõhetäidisega kammkarbisuflee
Lisaks hapukoore, Philadelphia toorjuustu ja siiamarja seguga täidetud värske kurgi ravioolid

Lihalik pearoog – härg kuklast sabani


Kohustuslikud toorained:lihaveise sisefilee ja-saba

Madalal temperatuuril (60°C/2h) ürtidega (rosmariin, tüümian, küüslauk, kadakamarjad) küpsetatud veise sisefilee Lisaks kartuli-fondant, kõrvitsakreem, tüümiani-veinikaste ja pruuni shampinjoni creme kaste

Tumeda varjuga dessert


Kohustuslikud toorained: nisumanna ja mustikad

Mustika-mannakook
Mustikasorbet Manna tuile
Maitsestamata jogurti-mustika mousse
Apelsini-vaniljekaste

Kõik sujus Rustamil veatult. Roogade valmimine mahtus ettenähtud aega, hõrgutised nägid efektsed välja. Enamasti emotsioonivabad zhüriiliikmed, ilmselt eneselegi märkamatult, aina noogutasid. Kuni saabus desserdi aeg. Kui Rustam võttis ahjust hoole ja armastusega valmistatud mustikakoogi, oli suurelt ekraanilt näha, et küpsetis ilmselt lötsis...Publikust käis läbi kerge kahin. Hiljem selgus ka äparduse põhjus – Rustami võistluboksi kuulsa kaubamärgi kvaliteetne küpsetusahi hakkas just võistluse aja streikima.

Rustam võistlustest ja argielust
„Mulle meeldib võistelda, oma oskusi proovile panna. Selleks konkursiks valmistudes tegin kõvasti trenni:, valmistasin menüüd 6 korda. Tunne oli võistluspäeval päris enesekindel ja tore, et meie maja inimesed olid tulnud kaasa elama ja innustama. Tehniline probleem desserdi valmistamisel mõjus muidugi külma dushina, aga sisimas teadsin, et tegelikult olin teinud esimese koha väärilise töö, nii et väga ei kurvastanud. Järgmine võistlus ootab ees märtsikuus Baltic Culinary Cup`il. Mulle meeldib hõrgutisi valmistada ka nö tööväliselt. Ja praegu on kõikvõimalikke mereande nii palju saada. Päris tihti juhtub, et sõbrad helistavad ja ütlevad: „Rustam tee midagi eriti head!“ Ma siis teen. Rõõmuga! "