on | off

Kroonika

OLEG SÕTSHOV - RAHVUSVAHELISEL KOKAVÕISTLUSEL ÜLIVÕIDUKAS  06.10.2009

30.septembrist kuni 3. oktoobrini toimus Moskvas XII Rahvusvahelise messi «PIR. Hospitality Industry» raames esinduslik meisterkokkade võistlus „Kremlin International Culinary Cup“, mille 3 individuaalset kulda ja peavõidukarika võitis ülekaalukalt Oleg Sõtshov. Kokku osales võistlustel, mida hindas rahvusvaheline kolmekümneliikmeline zhürii, ligi 300 kokka 20st riigist

Konkursitöödeks vajalikud toorained tuli võistlejatel endal hankida. 30. septembri linnuliha võistluseks valis Sõtshov kana ja võlus sellest ettenähtud 50 minuti jooksul:


Kana bollontine Foie gras`, porgandi-küüslaugu raviooli, kõrvitsakreemi, kartuli fondant`i ja koriandi demi glace kastmega pälvis enim punkte ja kuldmedali.



Teisel võistluspäeval valmistasid 56 kalakokka hõrgutisi mereandidest. Oleg Sõtshovi võistlusköögis valmis täpselt 30 minuti jooksul. Kuningkrabi täidisega madalal kuumusel valmistatud paltusefilee, tiigerkreveti-suvikõrvitsa raviooli, vanilje-kartulikreemi, röstitud kammkarbi ja sidruni-või-munakastmega.
Parim tulemus, täpselt ette nähtud aja jooksul – kuldmedal!



2. oktoobri liharoogade kategoorias valmistas Sõtshov 40 minuti jooksul Ürdi-riivsaia paneeringus madalal kuumusel küpsetatud hirveliha, musta trühvli-ürdi-mousse, kruubi-maapirni-küüslaugukreemiga täidetud peedicannelloni, kukeseene-kartulipüree ja punaportveini-pohla kastmega, võlus zhürii täielikult.
Taas maksimumpunktid ja kuldmedal!

Võistlustel, nagu kokakonkurssidel tavaks, hinnati roogade kompositsiooni, maitsete harmooniat aga ka ette nähtud ajast kinni pidamist. 
Beer House`iga samas majas asuva restorani Korsaar peakokk Oleg Sõtshov näitas tugevas konkurentsis tõelist meistriklassi.