on | off

Kroonika

MEIE KOKAD VÕITSID BALTIC CULINARY CUP`i   13.03.2009

 

3.-5. märtsini toimus St Peterburis järjekordne Baltic Culinary Cup, tippkokkade võistlus, kus osalesid 6 riigi – Venemaa, Läti, Leedu, Eesti, Soome ja Saksamaa meeskonnad. Eestit eest võistlesid peakokad Dmitri Rooz (restoran-õlletehas Beer House, restoran Korsaar), Oleg Sõtsov (restoran Korsaar) ja Andrei Shmakov (restoran Kadriorg). Žüriisse kuulus Andrus Laaniste (Tallink Spa hotelli peakokk).

Kolmepäevase võistluse esimese vooru „Oma maa rahvusroog“ võitis Andrei Shmakov, kes valmistas ja serveeris põldpüümaksa pate´d mustasõstrasifoniga a´la Põltsamaa ja rohelise õuna püreega.
Teisel võistluspäeval oli konkursi teemaks „Põhjamaine kala“, mille võitis Dmitri Rooz oma teosega: suitsulõhe creme fresh-beluugamarja-kastmega, värske kurgi-kammkarbi ravioolid selleripüüre ning miniaedviljadega.
Kolmanda päeva „Black Box“ sisaldas kalkunifileed, porgandeid ja oliive, millest tuli 2 tunni jooksul valmistada erinevaid külmi suupisteid. Teise koha saavutas Oleg Sõtsov, kes valmistas kalkuni–kammkarbi ballotine`i korea vürtsika porgandisalatiga; mooritud tüümianimaitselist kalkunifileed; kodust suitsukalkunisalatit, värske jääsalati, rohelise oliivikaaviari ja šampinjoni moussega leivakornetis.

Kui punktid kokku arvestati selgus särav tõde: Eesti võitis Baltic Culinary Cup Grand Prix sinise karika - teist aastat järjest